:: دوره 4، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان 1397 ) ::
کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت
حسین باقریان ، فریده فروزنده
کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت

حسین باقریان۱*، فریده فروزنده۲

۱. استادیار مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات فن‌آوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
۲. کارشناس مدارک پزشکی، معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
* نویسنده مسئول: اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، اتاق ۲۲۹
تلفن: ۰۳۱۳۷۹۲۵۱۵۶                                  Email: h_bagherian۱۹۲۴@yahoo.com
مقدمه: تحقیق در عملیات به عنوان یک استراتژی ارزیابی می‌تواند در زمینه ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت به طور مؤثر و کارآمدی به کار گرفته شود. این مطالعه با هدف بررسی کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مروری بود. به منظور گردآوری داده‌ها، مطالعاتی که در زمینه استفاده از تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت، به زبان انگلیسی و در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ در پایگاه‌های اسکوپوس، مدلاین و ساینس‌دایرکت منتشر شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع تعداد ۲۵۱ مطالعه استخراج شد که از این تعداد، ۱۴ مطالعه از معیارهای لازم برای ورود به این پژوهش برخوردار بودند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تکنیک‌های مختلف تحقیق در عملیات همچون شبیه‌سازی، فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی، برنامه‌ریزی خطی و تحلیل پوششی داده‌ها در زمینه ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت کاربرد داشتند. در میان این تکنیک‌ها، تکنیک شبیه‌سازی بیشترین کاربرد را داشت.
بحث و نتیجه‌گیری: تکنیک‌های تحقیق در عملیات با ارائه رویکردهای دقیق علمی در فرآیند تصمیم‌گیری مدیران در عرصه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان از آزمون و خطا در فرآیند انتخاب جلوگیری می‌کنند و زمینه کاهش هزینه‌ها را فراهم می‌آورند.

واژگان کلیدی: ارزیابی، تحقیق در عملیات‌، فن‌آوری اطلاعات سلامت

ارجاع: باقریان حسین، فروزنده فریده.  کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت. مجله پژوهش­های سلامت محور ۱۳۹۷؛ ۴(۴): ۹۸-۳۸۳.

واژه‌های کلیدی: ارزیابی، تحقیق در عملیات‌، فن‌آوری اطلاعات سلامت
نوع مطالعه: كاربردي |

Bagherian H, Forouzandeh F. Application of Operational Research Techniques in the Assessment of Health Information Technology. Health_Based Research 2019; 4 (4) :383-398

باقریان حسین، فروزنده فریده. کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت. پژوهش های سلامت محور. 1397; 4 (4) :383-398