:: دوره 2، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1395 ) ::
طاهره شریفی ، راضیه سپهریان ، مینا نامداری

طاهره شریفی١، راضیه سپهریان٢، مینا نامداری٣*

دریافت مقاله: ٩٤/٠١/١٨                 دریافت مقاله اصلاح شده: ٩٥/٠٣/٢٣               پذیرش مقاله: ٩٥/٠٣/٢٧

١. مربی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران.

٢. دانشجوی دکترای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران، تهران، ایران.

٣. کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.

* نویسنده مسؤول: کرمان، بزرگراه هفت باغ علوی، پردیزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشکده بهداشت.

تلفن: 03153665665                             Email: namdari_90@yahoo.com

مقدمه: مرکز فوریت‌های پزشکی یک سیستم پیش بیمارستانی جامعه محور است که کارکنان، مهم‌ترین سرمایه این سیستم می‌باشند. تنش شغلی در این پرسنل، می‌تواند عواقبی چون ترک حرفه و تأثیر در کیفیت زندگی را به دنبال داشته باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان تنش شغلی و ارتباط آن با کیفیت زندگی و تمایل به ادامه خدمت در کارکنان مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی شهر کرمان بود.

روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی ٢٠٠ پرسنل مرکز فوریت‌های پزشکی که به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب گردیده بودند، انجام شد. ابزارهای گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌های HSE وWHOQOL BREF بودند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیلی نظیر کای اسکوئر، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل گردیدند.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که سطح تنش شغلی در ٤٩/٣% از پرسنل مورد مطالعه در حد متوسط بود. در ٥٢/٩% از آنان، سطح کیفیت زندگی بالا بود. نمره تمایل به ادامه خدمت ٤/١٥% به دست آمد. کیفیت زندگی با استرس شغلی، ارتباط معکوس و با تمایل به ادامه خدمت ارتباط مستقیمی داشت.

بحث و نتیجه‌گیری: کاهش میزان تنش شغلی می‌تواند میزان کیفیت زندگی کارکنان را افزایش داده و افزایش کیفیت زندگی آنان نیز در افزایش تمایل به ادامه خدمت پرسنل مؤثر است. بیشترین عامل تنش‌زا مربوط به چگونگی حمایت مسئولین و ایجاد تغییرات در سازمان می‌باشد، لذا لازم است کارکنان این مرکز، حمایت بیشتری از سوی کادر مدیریتی خود دریافت نماید.

واژگان کلیدی: تنش شغلی، کیفیت زندگی، تمایل به ادامه خدمت، مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی

ارجاع: شریفی طاهره، سپهریان راضیه‌، نامداری مینا.  تأثیر تنش شغلی بر کیفیت زندگی و تمایل به ادامه خدمت پرسنل مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی. مجله پژوهش‌های سلامت محور ١٣٩٥؛ ٢(١): ١٠٤-٩٣.

واژه‌های کلیدی: تنش شغلی، کیفیت زندگی، تمایل به ادامه خدمت، مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی

sharifi T, Sepehrian R, namdari M. The Effects of Occupational Stress on Personnel’s Quality of Life and Desire to Continue Serving in Emergency Operation Center. Health_Based Research 2016; 2 (1) :93-104

شریفی طاهره، سپهریان راضیه، نامداری مینا. تأثیر تنش شغلی بر کیفیت زندگی و تمایل به ادامه خدمت پرسنل مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی. پژوهش های سلامت محور. 1395; 2 (1) :93-104

دوره 2، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها