TY - JOUR T1 - Challenges of Nutrition Department in a Selected Teaching Hospital: a qualitative study TT - شناسایی چالش‌های واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب: یک مطالعه کیفی JF - hbrj JO - hbrj VL - 5 IS - 2 UR - http://hbrj.kmu.ac.ir/article-1-249-fa.html Y1 - 2019 SP - 203 EP - 214 KW - Nutrition department KW - Line and staff KW - Quality KW - Teaching Hospital N2 - شناسایی چالش‌های واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب: یک مطالعه کیفی نرگس حیدری۱*، مهرانگیز یزدانپناه۱، محمود نکویی مقدم۲، محمدرضا امیراسماعیلی۲، اعظم حیدری۳، مجید حیدری جامع بزرگی۴ ۱. کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه مدیریت، سیاست‌گذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ۲. اسـتاد، گروه مدیریت، سیاست‌گذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان،کرمان، ایران ۳. دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه مدیریت، سیاست‌گذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ۴. دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی سیرجان، سیرجان، ایران * نویسنده مسئول: نرگس حیدری آدرس: کرمان، هفت باغ علوی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمان، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی تلفن: ۰۳۴۳۱۳۲۵۱۴۷ Email: Narges.heidary۹۳@gmail.com چکیده: مقدمه: واحد تغذیه از مهم‌ترین واحدهای پشتیبانی بیمارستان می‌باشد و رضایت‌مندی بیماران را به مقدار زیادی تحت تأثیر قرار می‌دهد. توجه مدیران به کیفیت خدمات بخش تغذیه باعث کاهش هزینه‌های بیمارستان خواهد شد. در نتیجه این مطالعه به منظور شناسایی چالش‌های واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب انجام شد. روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع کیفی بود که به شیوه پدیدارشناسی در سال ۱۳۹۷ انجام شد. نمونه‌ها به روش هدفمند و گلوله برفی وارد مطالعه شدند. روش گردآوری داده‌ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. ۲۵ نفر از افراد مرتبط با فعالیت بخش تغذیه و مطلع در این زمینه انتخاب شدند. تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل چارچوبی انجام شد. یافته‌ها: در مطالعه حاضر چالش‌های شناسایی شده در قالب ۷ کد اصلی و ۲۱ کد فرعی شناسایی شدند. کدهای اصلی شامل قراردادها و مناقصات، نظارت ستادی، تأمین مالی، نظارت صفی، نیروی انسانی، کیفیت غذا و فضای فیزیکی بودند. بحث و نتیجه‌گیری: ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ بخش تغذیه در ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن یﮑﯽ از ﻣﻬﻢﺗﺮیﻦ ﻋﻮاﻣﻞ در ﺑﻬﺒﻮد ﺳﻼﻣﺖ ﺑﯿﻤﺎران و اﻣﺮی ﺟﺪا‌ﻧﺎﭘﺬیﺮ از ﻓﺮآیﻨﺪ درﻣﺎن اﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮایﻦ ﻻزم اﺳﺖ ﻣﺪیﺮان ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎنﻫﺎ و سیاست‌گذاران ﺗﻮﺟﻪ ویﮋه‌ای ﺑﻪ ایﻦ ﻣﻮﺿﻮع داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، در همین راستا می‌توان با بازنگری در قراردادها و مناقصات، نظارت ستادی، تأمین مالی، نظارت صفی، تأمین نیروی انسانی، افزایش کیفیت غذا و فضای فیزیکی می‌توان وضعیت بخش تغذیه بیمارستان را بهبود بخشید. واژگان کلیدی: واحد تغذیه، کیفیت، غذا، بیماران، بیمارستان آموزشی، مطالعه کیفی ارجاع: حیدری نرگس، یزدانپناه مهرانگیز، نکویی مقدم محمود، امیراسماعیلی محمدرضا، حیدری اعظم، حیدری جامع بزرگی مجید. شناسایی چالش‌های واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب‌: یک مطالعه کیفی. مجله پژوهش ­های سلامت محور ۱۳۹۸؛ ۵(۲): ۱۴-۲۰۳. M3 10.22062/5.2.203 ER -