Health_Based Research
پژوهش های سلامت محور
Health_Based Research
Medical Sciences
http://hbrj.kmu.ac.ir
1
admin
2423-7639
2423-7639
10.22062
fa
jalali
1398
6
1
gregorian
2019
9
1
5
2
online
1
fulltext
fa
شناسایی چالشهای واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب: یک مطالعه کیفی
Challenges of Nutrition Department in a Selected Teaching Hospital: a qualitative study
كاربردي
Applicable
<div style="text-align: center;"><strong>شناسایی چالشهای واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب: یک مطالعه کیفی<br>
</strong><br>
نرگس حیدری<sup>۱*</sup>، مهرانگیز یزدانپناه<sup>۱</sup>، محمود نکویی مقدم<sup>۲</sup>، محمدرضا امیراسماعیلی<sup>۲</sup>، اعظم حیدری<sup>۳</sup>،<br>
مجید حیدری جامع بزرگی<sup>۴</sup><br>
</div>
<div style="text-align: justify;">۱. کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران<br>
۲. اسـتاد، گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان،کرمان، ایران<br>
۳. دانشجوی کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران<br>
۴. دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی سیرجان، سیرجان، ایران<br>
* نویسنده مسئول: نرگس حیدری<br>
آدرس: کرمان، هفت باغ علوی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمان، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی<br>
تلفن: ۰۳۴۳۱۳۲۵۱۴۷ Email: Narges.heidary۹۳@gmail.com <br>
<br>
<strong>چکیده:</strong><br>
مقدمه: واحد تغذیه از مهمترین واحدهای پشتیبانی بیمارستان میباشد و رضایتمندی بیماران را به مقدار زیادی تحت تأثیر قرار میدهد. توجه مدیران به کیفیت خدمات بخش تغذیه باعث کاهش هزینههای بیمارستان خواهد شد. در نتیجه این مطالعه به منظور شناسایی چالشهای واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب انجام شد.<br>
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع کیفی بود که به شیوه پدیدارشناسی در سال ۱۳۹۷ انجام شد. نمونهها به روش هدفمند و گلوله برفی وارد مطالعه شدند. روش گردآوری دادهها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. ۲۵ نفر از افراد مرتبط با فعالیت بخش تغذیه و مطلع در این زمینه انتخاب شدند. تحلیل دادهها با استفاده از تحلیل چارچوبی انجام شد.<br>
یافتهها: در مطالعه حاضر چالشهای شناسایی شده در قالب ۷ کد اصلی و ۲۱ کد فرعی شناسایی شدند. کدهای اصلی شامل قراردادها و مناقصات، نظارت ستادی، تأمین مالی، نظارت صفی، نیروی انسانی، کیفیت غذا و فضای فیزیکی بودند.<br>
بحث و نتیجهگیری: ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ بخش تغذیه در ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن یﮑﯽ از ﻣﻬﻢﺗﺮیﻦ ﻋﻮاﻣﻞ در ﺑﻬﺒﻮد ﺳﻼﻣﺖ ﺑﯿﻤﺎران و اﻣﺮی ﺟﺪاﻧﺎﭘﺬیﺮ از ﻓﺮآیﻨﺪ درﻣﺎن اﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮایﻦ ﻻزم اﺳﺖ ﻣﺪیﺮان ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎنﻫﺎ و سیاستگذاران ﺗﻮﺟﻪ ویﮋهای ﺑﻪ ایﻦ ﻣﻮﺿﻮع داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، در همین راستا میتوان با بازنگری در قراردادها و مناقصات، نظارت ستادی، تأمین مالی، نظارت صفی، تأمین نیروی انسانی، افزایش کیفیت غذا و فضای فیزیکی میتوان وضعیت بخش تغذیه بیمارستان را بهبود بخشید.<br>
<br>
واژگان کلیدی: واحد تغذیه، کیفیت، غذا، بیماران، بیمارستان آموزشی، مطالعه کیفی<br>
<br>
ارجاع: حیدری نرگس، یزدانپناه مهرانگیز، نکویی مقدم محمود، امیراسماعیلی محمدرضا، حیدری اعظم، حیدری جامع بزرگی مجید. شناسایی چالشهای واحد تغذیه در یک بیمارستان آموزشی منتخب: یک مطالعه کیفی. مجله پژوهش ­های سلامت محور ۱۳۹۸؛ ۵(۲): ۱۴-۲۰۳.<br>
</div>
<div style="text-align: center;"> <strong>Challenges of Nutrition Department in a Selected Teaching Hospital: a qualitative study</strong><br>
<br>
Heidari Narges<sup>1*</sup>, Yazdanpanah Mehrangiz<sup>1</sup>, Nekoui Moghadam Mahmood<sup>2</sup>,<br>
Amiresmaili Mohamadreza<sup>2</sup>, Heidari Azam<sup>3</sup>, Heidari jamebozorgi Majid<sup>4</sup><br>
</div>
<div style="text-align: justify;"><br>
<sup>1. MSc in Healthcare Management, Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran<br>
2. Professor, Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran<br>
3. MSc in in Healthcare Management, Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran<br>
4. PhD in Healthcare Management, Department of Public Health, Sirjan Faculty of Medical Sciences, Sirjan, Iran<br>
* Corresponding Author: Narges Heidari<br>
Address: Faculty of Management and Medical Information Science, Kerman University of Medical Sciences, Haft Bagh Alavi Blvd., Kerman, Iran <br>
Tel: 00983431325147 Email: Narges.heidary93@gmail.com</sup><br>
Abstract:<br>
Background & Objectives: Department of Nutrition is one of the most important parts of a hospital that has a significant role in patient's satisfaction. Managers' attention to the quality of nutrition services reduces hospital costs. This study was conducted to identify the challenges of the nutrition department of a selected teaching hospital.<br>
Methods: The present study was a qualitative study done with phenomenological approach in 2018. Purposeful sampling and snowball sampling were used. Data collection was done through semi-structured interview. Participants were 25 individuals involved in the nutrition department of the selected teaching hospital in Kerman. Finally, data analysis was done using framework analysis.<br>
Results: The identified challenges were classified into 7 main codes and 21 sub-codes. Main codes were the contracts and tenders, staff supervision, financing, operational line monitoring, human resources, quality of food and physical space. <br>
Conclusion: Paying attention to the hospitals’ nutrition departments is one of the main factors in patients' recovery and an inseparable part of the treatment process. Therefore, hospital managers and policymakers should pay particular attention to this part and to improve the nutrition department status of the hospitals through reviewing and modifying contracts and tenders, staff supervision, financing, queue monitoring and providing sufficient human resources, high quality food and required physical space.<br>
<br>
Key­words: Nutrition department, Line and staff, Quality, Teaching Hospital<br>
<br>
­Citation: Heidari N, Yazdanpanah M, Nekoui Moghadam M, Amiresmaili M, Heidari A, Heidari jamebozorgi M. Challenges of Nutrition Department in a Selected Teaching Hospital: a qualitative study. Journal of Health Based Research 2019; 5(2): 203-14. [In Persian]</div>
واحد تغذیه, کیفیت, غذا, بیماران, بیمارستان آموزشی, مطالعه کیفی
Nutrition department, Line and staff, Quality, Teaching Hospital
203
214
http://hbrj.kmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-52-2&slc_lang=fa&sid=1
Narges
Heidari
نرگس
حیدری
narges.heidary93@gmail.com
10031947532846004973
10031947532846004973
Yes
Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
Mehrangiz
Yazdanpanah
مهرانگیز
یزدانپناه
fyazdanpanah@rocketmail.com
10031947532846004974
10031947532846004974
No
Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
Mahmood
Nekoui Moghadam
محمود
نکویی مقدم
mahmood.nekoeimoghadam@gmail.com
10031947532846004975
10031947532846004975
No
Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
Mohamadreza
Amiresmaili
محمدرضا
امیراسماعیلی
mohammadreza.amiresmaili@gmail.com
10031947532846004976
10031947532846004976
No
Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
اعظم
حیدری
10031947532846004977
10031947532846004977
No
Department of Health Management, Policy and Economics, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
Majid
Heidari jamebozorgi
مجید
حیدری جامع بزرگی
majidheidarieco90@yahoo.com
10031947532846004978
10031947532846004978
No
Department of Public Health, Sirjan Faculty of Medical Sciences, Sirjan, Iran
گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی سیرجان، سیرجان، ایران