سهیلا کوچک یزدی۱، امیر اسدی۲، راحیل قربانینیا۳*
۱. دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
۲. کارشناس دهکده سلامت شرکت محب، کارشناس گردشگری و معماری دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
۳. دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
* نویسنده مسئول: کرمان، ابتدای بلوار هفت باغ علوی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
تلفن: ۰۳۴۳۱۳۲۵۱۴۷ Email: r.ghorbani۶۷۹۰@gmail.com
چکیده:
مقدمه: دهکده سلامت فضایی درمانی اقامتی است که در آن درمانهای طبیعی در کنار سایر درمانهای پزشکی صورت میگیرد. این مجموعه میتواند در اندازههای متفاوت و بسته به حجم سرمایهگذاری و اهداف استراتژیک سرمایهگذاران ساخته شود. در واقع یک دهکده سلامت کامل میتواند به تمام زمینههای مرتبط با سلامت بپردازد و تمام نیازهای سلامتی یک جامعه را برآورده کند.
روش بررسی: این مقاله یک مطالعه مروری بود که در آن از مقالات منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی که در پایگاههای Google Scholar, SID, PubMed, Irandoc, Science direct, Scopus نمایه شده بودند، استفاده گردید. همچنین برای این بررسی از کلیدواژههای دهکده سلامت، تفرجگاه سلامت موجود در Mesh استفاده و بدون محدودیت زمانی در پایگاههای قید شده جستجو شدند.
یافتهها: ارائه خدمات سلامت در فضاهای طبیعی و به دور از آلودگی شهری، نه تنها برای بیماران بلکه برای کسانی که علاقهمند به برخورداری از اقامتی توأم با خدماتی نظیر آب درمانی، گیاهان دارویی، شن درمانی، لجن درمانی و سایر خدمات هستند نیز میتواند به بازیابی سلامت و آرامش جسم و روح آنان کمک نماید.
بحث و نتیجهگیری: تلاش برای ایجاد محیطهایی همچون دهکده سلامت به دلیل پتانسیل بالای چنین مراکزی در کنار فراهم کردن سطح بالای آسایش فیزیکی و روانی مخاطبین، زمینه جذب درآمد و رونق کسب و کار محلی را به همراه دارد. بنابراین دهکده سلامت مجموعهای است که میتواند در عین حال که به سلامت جامعه خدمت میدهد موجب توسعه اجتماعی، اقتصادی نیز شود.
واژگان کلیدی: گردشگری سلامت، دهکده سلامت، نظام سلامت
ارجاع: کوچک یزدی سهیلا، اسدی امیر، قربانی نیا راحیل. دهکده سلامت و جایگاه آن در نظام سلامت. مجله پژوهش های سلامتمحور ۱۳۹۸؛ ۵(۱): ۷۱-۵۷ .
Kochakyazdi S, Asadi A, Ghorbani Nia R. Health Village and its place in the Health System. Health_Based Research 2019; 5 (1) :57-71 URL: http://hbrj.kmu.ac.ir/article-1-333-fa.html
کوچک یزدی سهیلا، اسدی امیر، قربانی نیا راحیل. دهکده سلامت و جایگاه آن در نظام سلامت. پژوهش های سلامت محور. 1398; 5 (1) :57-71