:: دوره 5، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان98 1398 ) ::
هزینه تمام شده خدمات ارائه شده در بخش فیزیوتراپی بیمارستان شفا یحیائیان
عظیمه گل محمد ، فربد عبادی فرد آذر ، علی ابوترابی
هزینه تمام شده خدمات ارائه شده در بخش فیزیوتراپی بیمارستان شفا یحیائیان

عظیمه گل‌محمد۱، فربد عبادی فرد آذر۲*، علی ابوترابی۳

۱. دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت، گروه اقتصاد بهداشت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
۲. استاد، گروه آموزش و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
۳. استادیار، گروه اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
* نویسنده مسئول: فربد عبادی فرد آذر
آدرس: تهران، بزرگراه شهید همت، ضلع جنوبی، بین بزرگراه‌های شهید شیخ فضل اله نوری و شهید چمران
تلفن: ۸۶۷۰۲۱۰۸-۰۲۱                                  Email: Ebadifardazar.f@iums.ac.ir

مقدمه: کشور ما با افزایش هزینه‌های درمان و تنگناهای تأمین هزینه روبه‌رو است. دلیل این مسئله، بحران افزایش هزینه دارو، تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی ماهر می‌باشد. واحد فیزیوتراپی جزء کانون‌های هزینه است و سهم زیادی از هزینه‌های بیمارستان را به خود اختصاص می‌دهد. مدیران و سیاست‌گذاران هم برای تصمیم‌گیری در خصوص کاهش هزینه‌ها و هم برای افزایش کارایی باید به کانون‌های هزینه‌ها توجه خاصی داشته باشند.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع ارزیابی اقتصادی و گذشته‌نگر بود که در سال ۱۳۹۷ و بر اساس هزینه‌یابی بر مبنای فعالیت انجام گرفت. داده‌های مورد نظر با مراجعه به واحد فیزیوتراپی، کارگزینی، امور مالی، تجهیزات پزشکی و انبار جمع‌آوری شد. برای محاسبه بهای تمام شده خدمات فیزیوتراپی هزینه حقوق و دستمزد پرسنل شاغل در واحدها، مواد مصرفی، استهلاک ساختمان و تجهیزات و انرژی به صورت جزئی و دقیق برآورد شد.
یافته‌ها: کل هزینه‌های سالیانه واحد فیزیوتراپی مبلغ ۸،۴۱۵،۷۲۲،۶۶۸ ریال و زیان سالیانه واحد مذکور مبلغ ۱،۲۸۷،۶۳۲،۱۰۸ ریال محاسبه شد. بیشترین هزینه مربوط به کارکنان فیزیوتراپی بود که ۸۲ درصد از کل هزینه‌ها را به خود اختصاص داد. هزینه‌های سربار با ۸/۱ درصد و استهلاک تجهیزات پزشکی در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.
بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به زیان واحد فیزیوتراپی یکی از گزینه‌های پیشنهادی، برون‌سپاری واحد است. راه‌اندازی شیفت عصر و پرداخت به شیوه کارانه به دلیل بالا بودن هزینه کارکنان و استخدام مسئول فنی غیرهیأت علمی با دستمزد کمتر می‌تواند در کاهش هزینه متوسط واحد مؤثر واقع شوند.

واژگان کلیدی: هزینه‌یابی برمبنای فعالیت، تعرفه، فیزیوتراپی، بیمارستان آموزشی، هزینه سربار

ارجاع: گل‌محمد عظیمه، عبادی فرد آذر فربد‌، ابوترابی علی‌. هزینه تمام شده خدمات ارائه شده در بخش فیزیوتراپی بیمارستان شفا یحیائیان. مجله پژوهش­های سلامت محور ۱۳۹۸؛ ۵(۱):۳۶۷-۳۵۵.

واژه‌های کلیدی: هزینه‌یابی برمبنای فعالیت، تعرفه، فیزیوتراپی، بیمارستان آموزشی، هزینه سربار

Golmohammad A, EbadifardAzar F, Abutorabi A. The Cost of Services Provided in the Physiotherapy Department of Shafa Yahyaian Hospital. Health_Based Research 2020; 5 (4) :355-367

گل محمد عظیمه، عبادی فرد آذر فربد، ابوترابی علی. هزینه تمام شده خدمات ارائه شده در بخش فیزیوتراپی بیمارستان شفا یحیائیان. پژوهش های سلامت محور. 1398; 5 (4) :355-367

دوره 5، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها