فائزه صباح ، ملیکه بهشتی فر

بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و بی‌تفاوتی سازمانی کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه

علوم پزشکی کرمان

فائزه صباح۱، ملیکه بهشتی‌فر۲*

۱. دانشجوی کارشناسی ارشد‌، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی کرمان، کرمان، ایران.

۲. دانشیار، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان، رفسنجان‌، ایران.

* نویسنده مسئول: رفسنجان، بزرگراه ولایت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان.

تلفن: ۳۱۳۱۳۰۸۳- ۰۳۴                                Email: m.beheshtifar@yahoo.com

مقدمه: بی‌تفاوتی کارکنان نسبت به مسائل و مشکلات سازمانی مشکلی است که در ایران گریبانگیر اکثر سازمان‌های دولتی و بعضی سازمان‌های غیردولتی است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و بی‌تفاوتی سازمانی در کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام گرفت.

روش بررسی: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی بود که به شیوه مقطعی در سال ۱۳۹۴ بر روی ۱۸۱ نفر از کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان که با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب گردیدند، انجام گرفت. برای سنجش سرمایه اجتماعی از پرسشنامه‌ای استاندارد ‌مشتمل بر سه بعد‌ شناختی، رابطه‌ای و ساختاری و برای سنجش بی‌تفاوتی نیز از پرسشنامه‌ای مشتمل بر پنج بعد که حاوی ۳۳ سؤال بود استفاده گردید. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزار  SPSSنسخه ۲۰ استفاده شد.

یافته‌ها:٢٤ /٧٦% از کارکنان مورد بررسی زن و ٢٢/٠٩% مرد بودند. بین سرمایه اجتماعی و مؤلفه‌های آن با بی‌تفاوتی سازمانی کارکنان رابطه آماری معکوس وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش سرمایه اجتماعی، بی‌تفاوتی سازمانی کارکنان در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان کاهش پیدا ‌کرد.

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از قابلیت‌ها و دارایی‌های مهم سازمانی است که می‌تواند به سازمان‌ها در خلق و تسهیم دانش کمک بسیار نماید و برای آن‌ها در مقایسه با سازمان‌های دیگر مزیت سازمانی پایدار ایجاد کند و زمینه تلاش بیشتر کارکنان در جهت تحقق اهداف سازمانی را فراهم آورد و به نوعی از بی‌تفاوتی سازمانی کارکنان بکاهد.

واژگان کلیدی: سرمایه اجتماعی، بی‌تفاوتی سازمانی، کارکنان ستاد، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

ارجاع: صباح فائزه، بهشتی‌فر ملیکه.  بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و بی تفاوتی سازمانی کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان. مجله پژوهش‌های سلامت محور ۱۳۹۵؛ ۲(۳): ۲۹۸-۲۸۹.

واژه‌های کلیدی: سرمایه اجتماعی، بی‌تفاوتی سازمانی، کارکنان ستاد، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
نوع مطالعه: كاربردي |

Sabbah F, Beheshtifar M. The Relationship between Social Capital and Organizational Indifference among the Central headquarters of Kerman University of Medical Sciences. Health_Based Research 2016; 2 (3) :289-298

صباح فائزه، بهشتی فر ملیکه. بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و بی‌تفاوتی سازمانی کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان. پژوهش های سلامت محور. 1395; 2 (3) :289-298