:: دوره 3، شماره 2 - ( فصلنامه تابستان 1396 ) ::
ندا ولی پور یکانی ، سید مسعود موسوی نژاد ، زهرا مشکانی

ندا ولی پور یکانی۱‌، سید مسعود موسوی نژاد۲‌، زهرا مشکانی۳‌‌*
۱. کارشناس ارشد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
۲. دکتری حرفه‌ای، دانشگاه علوم پزشکی اجا، ریاست بیمارستان، تهران، ایران
۳. دانشجوی دکتری تخصصی‌، مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
* نویسنده مسئول: تهران، میدان ونک، خیابان ولیعصر، بالاتر از بلوار میرداماد، خیابان رشید یاسمی، روبروی بیمارستان خاتم الانبیاء، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی‌، مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت
تلفن: ۸۸۶۷۱۶۱۵ - ۰۲۱                               Email: Z_moshkani@yahoo.com

مقدمه: کسور اعمال شده از طرف شرکت‌های بیمه بر صورتحساب‌های ارسالی، درآمد بیمارستان‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در صورتی که بیمارستان به این مورد توجه نکند ممکن است هزینه خدمات را حتی با وجود ارائه آن دریافت نکند.
روش بررسی: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای توصیفی و گذشته‌نگر بود که در یکی از بیمارستان‌های نیروهای مسلح تهران در سال ۱۳۹۵ انجام شد. در این پژوهش ۶۷۱۷ پرونده بستری مورد بررسی قرار گرفت. لیست گزارش‌های کسور اسناد بستری با استفاده از فرم محقق ساخته شامل سرفصل‌های کسور (‌جراحی، بیهوشی، خدمات، تصویربرداری، آزمایشگاه، لوازم، تخت، ویزیت و مشاوره) جمع‌آوری شد.
یافته‌ها: بیشترین علل کسور آشکار به دلیل اضافه درخواستی حق‌العمل جراحی و بیهوشی (۳۰‌% از کل کسور) بود. بیشترین بازگشت درآمد پس از بررسی پرونده‌ها به ترتیب مربوط به کم درخواستی (۷۸%) و عدم ثبت خدمات مربوط به اعمال جراحی (۱۷%)، اتاق عمل و بیهوشی (۵%) بود که با شناسایی آن‌ها، حدود ۳۲۷ میلیون ریال به منابع مالی بیمارستان افزوده شد.
بحث و نتیجه‌گیری: واگذاری امور مربوط به ثبت و همچنین شناسایی پرونده‌های خدمات سرپایی به مسئولین واحدهای مذکور، سیستمی جهت جمع‌آوری و انتقال تجارب پرسنل به واحد بیمه، ایجاد سیستم پیشنهادات و دریافت ایده‌های کارمندان، تعاملات با مسئولین بیمه طرف قرار داد، توجیه پزشکان در ثبت صحیح کدهای جراحی و همچنین خدمات، تشکیل کمیته کسور از جمله روش‌هایی جهت کاهش سرفصل‌های کسور می‌باشد.

واژگان کلیدی: کسور، بیمه، نیروهای مسلح، بیمارستان

ارجاع: ولی‌پور یکانی ندا‌، موسوی‌نژاد سید مسعود‌، مشکانی زهرا ­. بررسی عوامل مؤثر در کسور بیمه‌ای در یکی از بیمارستان‌های منتخب نیروهای مسلح شهر تهران: یک مطالعه موردی. مجله پژوهش‌های سلامت محور ۱۳۹۶؛ ۳(۲): ۱۵۰-۱۴۱.
واژه‌های کلیدی: کسور، بیمه، نیروهای مسلح، بیمارستان
نوع مطالعه: كاربردي |

vali pour N, mosavi negad S M, meshkani Z. Effective Factors in Insurance Deductions in One of the Armed Forces Hospitals in Tehran/ Iran: a case study. Health_Based Research 2017; 3 (2) :141-150

ولی پور یکانی ندا، موسوی نژاد سید مسعود، مشکانی زهرا. بررسی عوامل مؤثر در کسور بیمه‌ای در یکی از بیمارستان های منتخب نیروهای مسلح شهر تهران: یک مطالعه موردی. پژوهش های سلامت محور. 1396; 3 (2) :141-150