:: دوره 4، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1397 ) ::
میزان آمادگی بیمارستان‌های تک تخصصی شهر اصفهان برای جذب گردشگر پزشکی
نسرین شعربافچی زاده ، عسل سادات نیارئیس زواره ، عاطفه نجفی شاهکوهی ، بهروز مداحیان
میزان آمادگی بیمارستان‌های تک تخصصی شهر اصفهان برای جذب گردشگر پزشکی

نسرین شعربافچی زاده۱‌، عسل سادات‌ نیا‌رئیس زواره۲‌*، عاطفه نجفی شاهکوهی۳، بهروز مداحیان۲

۱. استادیار، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
۲. دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، کمیته پژوهش‌های دانشجویان، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
۳. دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد سلامت، کمیته پژوهش‌های دانشجویان، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
* نویسنده مسئول: اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی
تلفن: ۰۳۱۳۶۸۲۳۶۶۳                                   Email: asal۷۴۴۷@gmail.com
مقدمه: گردشگری پزشکی یکی از اشکال صادرات خدمات سلامت است که اخیراً بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این صنعت دارای پیامدهای مثبتی از جمله افزایش درآمد حاصل از صادرات خدمات سلامت، افزایش درآمد ارزی کشور، پیشگیری از فرار مغزها و افزایش اشتغال کارکنان بخش سلامت و کاهش خروج بیماران از کشور می‌باشد. هدف از این پژوهش بررسی میزان آمادگی بیمارستان‌های تک تخصصی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برای جذب گردشگر پزشکی بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی بود که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۶ بر روی دو بیمارستان تک تخصصی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. از چک لیست تدوین شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای گردآوری داده‌ها استفاده شد. این چک لیست مجموعاً دارای ۸۰ سؤال و دارای پنج بعد نیروی انسانی، هتلینگ، فرآیندی، شرایط عمومی و فناوری اطلاعات و ارتباطات بود. داده‌ها در نرم‌افزار Excel نسخه ۲۰۱۳ وارد شدند.
یافته‌ها: هر دو بیمارستان از نظر انطباق با استاندارهای وزارت بهداشت در شرایط غیرقابل‌قبول بودند. از نظر نیروی انسانی، فناوری اطلاعات و ارتباطات هر دو بیمارستان در سطح غیرقابل‌قبول قرار داشتند. هر دو بیمارستان از نظر شاخص‌ هتلینگ و شرایط عمومی در سطح متوسط و از نظر شاخص‌های فرآیندی در سطح متوسط و غیرقابل‌قبول بودند.
بحث و نتیجه‌گیری: رعایت ضوابط ملی تدوین شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و برنامه‌ریزی جهت تأمین منابع مورد نیاز برای مسئولان بیمارستان‌هایی که قصد ورود به صنعت گردشگری پزشکی را دارند، ضروری است.

واژگان کلیدی: میزان آمادگی، بیمارستان تک تخصصی، بیمار بین‌الملل، گردشگری پزشکی

ارجاع: شعربافچی زاده نسرین، نیارئیس زواره‌ عسل سادات‌، نجفی شاهکوهی عاطفه‌، مداحیان بهروز.  میزان آمادگی بیمارستان‌های تک تخصصی شهر اصفهان برای جذب گردشگر پزشکی. مجله پژوهش ­های سلامت محور ۱۳۹۷؛ ۴(۳): ۱۵-۳۰۱.

واژه‌های کلیدی: میزان آمادگی، بیمارستان تک تخصصی، بیمار بین‌الملل، گردشگری پزشکی

Shaarbafchi Zadeh N, Niaraees Zavare A S, Najafi Shahkoohi A, Madahian B. The Readiness of Single-Specialty Hospitals in Isfahan to Attract Medical Tourists. Health_Based Research 2018; 4 (3) :301-315

شعربافچی زاده نسرین، نیارئیس زواره عسل سادات، نجفی شاهکوهی عاطفه، مداحیان بهروز. میزان آمادگی بیمارستان‌های تک تخصصی شهر اصفهان برای جذب گردشگر پزشکی. پژوهش های سلامت محور. 1397; 4 (3) :301-315

دوره 4، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها