:: دوره 5، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان98 1398 ) ::
بررسی تأثیر عوامل محیطی بر میزان رضایتمندی، احساسات و نیت رفتاری بیماران بستری
مرجان آروانه ، زینب طولابی ، پری شجاعیان
چکیده:   (1915 مشاهده)

بررسی تأثیر عوامل محیطی بر میزان رضایتمندی، احساسات و نیت رفتاری بیماران بستری

مرجان آروانه۱، زینب طولابی۲*، پری شجاعیان۱

۱. کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
۲. دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
* نویسنده مسئول: زینب طولابی
آدرس: ایلام، بلوار پژوهش
تلفن: ۰۸۴۳۲۲۲۴۸۵۳                                           Email: tolabi70@yahoo.com

مقدمه: در بازار رقابتی خدمات پزشکی، ارائه خدمات با کیفیت و ایجاد یک رابطه قوی که وفاداری بیماران را شکل می‌دهد، به عنوان عامل کلیدی در به دست آوردن سهم بازار محسوب می‌شود. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان تأثیر عوامل محیطی بر میزان رضایتمندی، احساسات و نیت رفتاری در بیماران بستری انجام گردید.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی بود که به صورت مقطعی در نیمه اول سال ۱۳۹۸ انجام شد. ۲۱۰ بیمار بستری در بیمارستان دولتی منتخب شهر شیراز با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته بود. داده‌ها در نرم‌افزارهای SPSS نسخه ۲۲ و Smart PLS نسخه ۳ وارد شدند. به منظور آزمون فرضیه‌ها از تحلیل عاملی تأییدی و معادلات ساختاری استفاده گردید.
یافته‌ها: عوامل محیطی بر نیت رفتاری، احساسات و رضایتمندی بیماران بستری به ترتیب با ضریب مسیر ۰/٣۷۷، ۰/۶۵۴ و ۰/۵۹۰ تأثیر داشت. رضایتمندی با ضریب مسیر  ۰/۵۴۸ و احساسات با ضریب مسیر ۰/۰۰۱ بر نیت رفتاری تأثیر داشت. همچنین نقش میانجی احساسات و رضایتمندی در تأثیر عوامل محیطی بر نیت رفتاری بیماران بستری تأیید شد.
بحث و نتیجه‌گیری: بیمارستان باید به تأمین و تقویت شاخص‌های محیطی و بهبود فضای فیزیکی توجه کند و آن‌ها در اولویت برنامه‌های آینده قرار دهد همچنین، بخش مجزایی از هزینه‌های سالانه بیمارستانی را به این امر اختصاص دهد.

واژگان کلیدی: عوامل محیطی، احساسات، رضایتمندی، نیت رفتاری، بیمار، بیماران بستری

ارجاع: آروانه مرجان‌، طولابی زینب‌، شجاعیان پری.  بررسی تأثیر عوامل محیطی بر میزان رضایتمندی، احساسات و نیت رفتاری بیماران بستری. مجله پژوهش ­های سلامت محور ۱۳۹۸؛ ۵(۴): ۳۴-۴۲۳.

واژه‌های کلیدی: عوامل محیطی، احساسات، رضایتمندی، نیت رفتاری، بیمار، بیماران بستری
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی اجتماعی

Arvaneh M, Toulabi Z, Shojaeian P. The Effect of Environmental Factors on the Level of Satisfaction, emotions, and Behavioral Intentions of Hospitalized Patients. Health_Based Research 2020; 5 (4) :423-434

آروانه مرجان، طولابی زینب، شجاعیان پری. بررسی تأثیر عوامل محیطی بر میزان رضایتمندی، احساسات و نیت رفتاری بیماران بستری. پژوهش های سلامت محور. 1398; 5 (4) :423-434